57 вибухонебезпечних предметів знищено на Золотоніщині

57 вибухонебезпечних предметів знищено на Золотоніщині

Два дні поспіль піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення проводила обстеження водоймища у селі Зорівка на вміст вибухонебезпечних предметів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

25 червня саперами ДСНС було виявлено 30 небезпечних знахідок Другої світової війни, серед яких 24 мінометні міни калібром 82 мм, 3 мінометні міни калібром 50 мм, артилерійські снаряди калібром 76, 122 мм та одна граната Ф-1.
Всього за два дні співробітниками піротехнічної групи було виявлено та знищено на спеціальному полігоні 57 вибухонебезпечних предметів.
Роботи по обстеженню водоймища завершені.

До відома: 24 червня піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення на спеціальному полігоні знищила 27 вибухонебезпечних знахідок, серед яких 3 артилерійські снаряди калібром 45 мм , 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм, 10 мінометних мін калібром 82 мм, 6 мінометних мін калібром 50 мм, 122 мм артилерійський снаряд та 5 підривників часів Другої світової війни.

Небезпечні предмети були виявлені саперами у селі Зорівка під час обстеження ставка. До служби ДСНС звернулися власники водоймища після того як спустили воду. Сприяло цьому спогади довгожителів населеного пункту. Вони зауважили що по закінченню війни місцеве населення зносило виявлені на городах міни зі снарядами та кидали їх до води.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x