Під час шостої хвилі мобілізації з Черкаського району призвуть 210 солдатів та 32 офіцерів

Під час шостої хвилі мобілізації з Черкаського району призвуть 210 солдатів та 32 офіцерів

Вже тиждень, як у районі триває шоста черга часткової мобілізації. Вона покликана забезпечити ротацію військовослужбовців, призваних у ході третьої хвилі. Триватиме мобілізація протягом 60 днів до 17 серпня. Про це йшлося під час наради з сільськими, селищним головами, яку сьогодні провів Костянтин Омаргалієв. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Як і раніше, особливим попитом користуватимуться спеціалісти для комплектування десантних військ, розвідки, механізованих та танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей, водії, військові інженери, – повідомив Анатолій Тимошенко, який координує призовників Черкаського району. – При цьому планується, що до шостої хвилі мобілізації у рівних пропорціях потраплять як військовозобов’язані, які мають досвід військової служби, так і ті, хто раніше її не проходив.
Як повідомляють в Черкаському об’єднаному міському військкоматі, завдання п’ятої черги часткової мобілізації по Черкаському району та м. Черкаси виконані на 97%, зокрема на 67 % по місту Черкаси та на 33% по Черкаському району. У ході шостої черги часткової мобілізації планується призвати 210 солдатів-сержантів та 32 офіцерів.

Військовозобов’язані вже з 14 липня будуть відправлені до навчальних установ у Чернігівську, Рівненську, Полтавську та Київську області, де протягом визначеного часу пройдуть підготовку за фахом. При цьому в підготовку військовослужбовців внесені певні корективи. Відтак, протягом 4-5 тижнів проходить підготовка військових фахівців у навчальних центрах, після цього військовослужбовці направляються на полігони, де проходять етап бойового злагодження підрозділів. Це займає 2-3 тижні. І тільки за підсумками контрольних вправ, залікових навчань приймається рішення, чи готовий підрозділ до виконання завдань у зоні бойових дій

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x