Міська влада бореться з незаконним розміщенням реклами

Міська влада бореться з незаконним розміщенням реклами

Сьогодні в центральній частині міста спеціалісти департаменту архітектури, містобудування ті інспектування зняли близько 50 рекламних банерів, які були розміщені на огорожі вздовж бульвару Шевченка та частині вулиці Смілянської. Як повідомив начальник відділу реклами та дизайну міського середовища управління планування та архітектури Андрій Поліщук, порядок розміщення зовнішньої реклами в Черкасах, затверджений виконавчим комітетом міської ради в 2009 році, забороняє встановлення рекламних носіїв на парканах. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Останнім часом як від депутатів міської ради, так і від жителів міста лунає чимало нарікань на банерну рекламу вздовж усього бульвару Шевченка, яка візуально захаращує місто й створює інформаційний шум, – говорить Андрій Сергійович. – Тож ми розпочали рейди для боротьби з такою рекламою, адже передбачені інші цивілізовані форми її розміщення – це й афішні тумби, сіті-лайти тощо. Сьогодні ми зачистили бульвар Шевченка та центральну частину вулиці Смілянської.

За його словами, наразі зняті банери зберігаються в управлінні інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради. Там їхні власники зможуть забрати їх одночасно сплативши штраф за незаконне розміщення.

Такі рейди в Черкасах проводили й раніше. Утім, як зауважує начальник відділу реклами та дизайну міського середовища, власники «розвішують» її знову. За словами начальника управління інспектування Олександра Давиденка, власників реклами неодноразово притягували до адміністративної відповідальності, але штраф в розмірі від 850 до 1700 гривень їх не лякає.

Рейди з виявлення та зняття незаконних рекламних банерів продовжать і надалі.

– Окрім порушення архітектурно-художньої цілісності міського середовища розміщення подібної реклами спотворює конкуренцію на рекламному ринку і шкодить добросовісним власникам рекламних засобів, – каже Андрій Поліщук.

Так, від легальної реклами в Черкасах до міського бюджету, за словами Андрія Поліщука, надходить близько 3 мільйонів гривень у рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x