Черкащани – переможці чемпіонату України з морського багатоборства

Черкащани – переможці чемпіонату України з морського багатоборства

З 20 по 24 червня 2015 року в Черкасах пройшов чемпіонат України з морського багатоборства та чемпіонат України з веслування на ялах серед чоловіків та юнаків старшої вікової групи. У змаганнях чоловіків взяли участь представники м. Києва, Маріуполя, Івано-Франківська, Полтавської, Тернопільської та Дніпропетровської областей, особливо радісно, що на змагання змогли приїхати команда м. Ужгород, до складу якої входить кілька прикордонників, у тому числі й учасник АТО Артем Остахов та команда Донецької області, які незважаючи на всі жахи, що відбуваються в них вдома, все ж таки змогли зібратися та приїхати до Черкас. Та під час змагань сумна новина приголомшила усіх: 21 червня загинув їх товариш по команді, який не зміг від’їхати на змагання через участь в АТО. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

У чемпіонаті України з морського багатоборства серед чоловіків за результатами п’ятиденної боротьби перше місце вибороли спортсмени Черкаської області у складі: МСМК- Федоров Костянтин, МСМК- Котіков Дмитро, МСУ- Трофіменко Матвій, ЗМСУ- Снесар Віталій, та троє молодих представників КДЮСШ Черкаської міської ради: КМС – Мединський Станіслав, КМС – Тараненко Іван та КМС – Снесар Денис, до речі двоє останніх на цих змаганнях виконали норматив майстра спорту України.
Друге місце посіла команда м. Ужгород, третьою стала команда м. Києва. Завдяки дуже вдалому виступу команди у вітрильних перегонах та впевненій перевазі у веслуванні команда черкащан відірвалася від своїх суперників, тому п’єдестал в особистому заліку розігрався між черкасцями.

Чемпіоном України серед чоловіків став 15-річний Денис Снесар, випередивши Костянтина Федорова (чемпіона Європи 2012 року) у стрільбі та кросі на кілька очок, до останнього не здавався й Снесар Віталій, батько чемпіона, неодноразовий переможець Чемпіонатів України, показавши найкращий результат зі стрільби цих змагань (95 очок із 100), він посів почесне третє місце, але його рекорд зі стрільби 99 очок із 100 показаний у 2010 році досі ні ким з морських багатоборців недосяжний.
Серед юнаків Черкаська команда була також найсильнішою. Троє її представників: Батов Павло, Божко Данило та Піханов Даніїл посіли 1, 2, 3 місця цих змагань відповідно, та з допомогою своїх товаришів по команді Лєвцовим Ростіславом, Замедянським Ярославом, Постригань Олександром та Шмиголь Микитою вони стали чемпіонами України у командному заліку. Наші гості зі столиці були другими. Команда м. Черкаси посіла третє місце.
У чемпіонаті України з веслування на ялах серед чоловіків першими на фініші були представники Донецької області; зламавши 2 весла на самому старті через велику жагу перемоги та все ж таки програвши кілька секунд, другими на фініші були черкащани, третіми – команда з м.Києва.

У веслувальних перегонах юнаків найсильнішими виявилися представники збірної команди Черкаської області, друге місце посіли представники комунального позашкільного навчального закладу м.Черкаси \”Клуб юних моряків з флотилією\”, третє місце команда м. Києва.
Вдало проведені змагання та велика кількість учасників дає надію на розвиток цього виду спорту в Україні, та підтримку на Черкащині. Адже це дуже цікавий та необхідний, особливо в даний час, вид спорту.
Окрім морських видів на ялах, котрим уже більше 30 років, і з кожним роком вони все більше і більше потребують витрат на ремонт заради того, щоб діти могли вийти на тренування та відчути себе володарем вітру чи стихії, впоратися з вітрилами та керувати командою, неначе юний капітан, взяти весла, та плече до плеча зі своїми товаришами по команді та викладачем пройтися по нашій чудовій водній акваторії на морській шлюпці. Діти навчаються швидко та технічно грамотно плавати та бігати, стріляти з пневматичного пістолета.

Це не просто красивий вид спорту, він різнобічно розвиває та, як показала практика останнього року, наші багатоборці, які побували в зоні АТО, кажуть, що вижили завдяки навичкам придбаним в юнацтві займаючись спортом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x