Канів прийняв II етап автослалому

Канів прийняв II етап автослалому

II етап Національних змагань з автослалому «Мирна країна – єдина Україна» минулих вихідних пройшов у Каневі. Навіть негода, яку прогнозували синоптики, не завадила спортсменам влаштувати грандіозні перегони у самому центрі Канева.
– Змагання відбулися б за будь-якої погоди. Але нам таки пощастило, бо ж у Каневі дощу не було, – розповідає керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. – Другий етап пройшов на високому рівні. Я вже казав у Черкасах, і повторюся сьогодні, що навички пілотів значно зросли. Це навіть не порівняти із минулорічними змаганнями.

Про це «Нова Доба» дізналася від організаторів змагань.

Другий етап Національних змагань був присвячений Дню Конституції та Дню молоді. А зібрали святкові змагання дванадцять учасників, більшість яких вже давно стали улюбленцями публіки. Так, увага глядачів була прикута до команди автоспортсменів із Києва на «Хондах». Вони лідери у категорії «авто з переднім приводом». А перше місце відповідної категорії виборов Максим Шиков. Він вже має «золото» після першого етапу у Черкасах. Тепер поповнив свою колекцію перемог і канівським етапом.

– Основна складність фігури – у русі заднім ходом. Невелика помилка і можеш втратити дорогоцінні секунди. А в слалому навіть 0,1 секунди можуть зіграти вирішальну роль, – зазначив після перемоги Максим. – Дуже порадувала кількість глядачів, їх було навіть більше ніж н першому етапі в Черкасах. Самі ж змагання, як завжди, на дуже високому рівні.

У категорії «авто із заднім приводом» перше місце здобув Андрій Гетьман. Про його вміння «палити гуму» на своєму «Форді» вже ходять легенди. Інколи глядачі і приходять на змагання лише для того, щоб побачити це видовище. Андрій виборов перемогу у переможця першого етапу Ігоря Степаненка. Цього разу Ігор став другим.
Андрій розповідає, що цю перемогу він присвятив своїй дівчині, яка по сумісництву і його штурман.
– Я взагалі до останнього не знав, чи поїду на змагання. Справа в тому, що моя дівчина сильно занедужала і лікарі заборонили будь-які поїздки, а без неї я не беру участі у змаганнях. Лише у день змагань нам вдалося вмовити лікарів відпустити кохану зі мною на кілька годин. Ми мало не запізнилися на відкриття перегонів, тому я навіть фігуру не встиг вивчити. Але допомогла кохана, яка сиділа в авто поруч і підказувала в який бік вивертати кермо, – говорить Андрій Гетьман.

Нагадаємо, у Черкаській області Національні змагання з автомобільного слалому проходять вже третій рік поспіль. Засновником та головним організатором є автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки Автомобільної федерації України.
Цьогорічна серія має п’ять етапів. На третій етап учасників та всіх, хто хоче приєднатися до автомобільного руху, організатори запрошують 25 липня до Чигирина.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x