КВУ: «Немає жодної грамотної скарги на вибори»

КВУ: «Немає жодної грамотної скарги на вибори»

Алла Юрковська, керівник проектів в Черкаській обласній організації Комітету виборців України вважає, що незважаючи на велику кількість скарг від політичних сил, кандидати яких не набрали бажаної кількості голосів на виборах мера чи в Черкаську міську раду, жодна з них не є підставою для визнання виборів недійсними. Про це «Нова Доба» дізналася в Комітеті виборців України.

– Як професійною деформана людина я щиро зраділа, коли в офіс КВУ принесли пачку копій скарг та актів, поданих до ТВК на порушення під час голосування та підрахунку бюлетенів. Воно, звісно, означало, що треба буде витратити купу часу, щоб їх перечитати та проаналізувати, але також це значило, що я, нарешті, погляну на ситуацію з точки зору тих, хто заявляє про кричущі порушення і вимагає тотальний перерахунок, – відзначає Алла Юрковська. – На жаль, я не побачила жодної скарги, складеної настільки грамотно, щоб не виникло сумнівів, чи розглядати її, чи залишити без розгляду по суті. Залишається дочекатися, які рішення прийме ТВК, оскільки лише вона уповноважена на це.

– І знову вимушена повторити: в цілому порушення виборчого законодавства не носили системного характеру і не могли суттєво вплинути на результат волевиявлення в багатомандатному виборчому окрузі. Але в одномандатних мажоритарних виборчих округах, враховуючи, що для перемоги іноді було достатньо набрати перевагу в десятки голосів, подібні порушення є суттєвими і могли вплинути на результати голосування, – говорить пані Алла. – Визнання виборів недійсним та рішення про повторний підрахунок – це юридичні процедури, які відбуваються на підставі юридичних фактів. Наступного разу учасникам процесу варто замслитися або про юридичний супровід своїх спостерігачів, або про їх навчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x