Продовжується розслідування порушень на виборах

Продовжується розслідування порушень на виборах

Голова ОДА Юрій Ткаченко, начальник міліції Владислав Пустовар та обласний прокурор Віктор Миколенко прокоментували хід розслідування порушення, які були зроблені під час виборів-2014 на Черкащині. Про це «Новій Добі» повідомив власний кореспондент.

– Для комісії дається 5-денний термін для того, щоб оголосити результати голосування. У такий строк цього не було зроблено і відповідні скарги й заява були направлені в адміністративний суд. Суд визнає, що є певна бездіяльність самої комісії і зобов’язує її перерахувати бюлетені, – зазначив Юрій Ткаченко.

Владислав Пустовар підкреслив, що на сьогодні розслідується 4 кримінальні провадження щодо виборів. Останнє провадження було відкрито по заяві про бездіяльність комісії, яка не вкралася в 5-денний термін по підрахунку голосів. Також він зазначив, що в ніч перед виборами були затримані двоє осіб, які розклеювали агітаційні листівки.

Віктор Миколенко додав, що в день проведення виборів до прокуратури не надійшло жодної скарги чи звернення від будь-якої політичної сили. Досудове слідство за всіма провадженнями буде проводитися протягом 10 днів. Уже по одному зверненню провадження закрито, за відсутністю складу злочину. Усі провадження були відкриті за статтею 157, частиною 1 – це порушення виборчого законодавства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x