Для дітей в черкаських літніх таборах рятувальники проводять екскурсії

Для дітей в черкаських літніх таборах рятувальники проводять екскурсії

З метою запобігання виникнення нещасних випадків з дітьми під час їх відпочинку в літніх таборах, рятувальники проводять низку різноманітних заходів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

5 червня, учні перших та других класів Черкаського колегіуму «Берегиня» разом зі своїми наставниками завітали у гості до місцевих рятувальників. Екскурсійні заходи для них проходили на базі найбільш уславленого підрозділу Управління Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Зустріч розпочалася з ознайомлення дітей з основними правилами безпечної поведінки влітку. Рятувальники показали учням пізнавальний фільм, провели роз\’яснювальні бесіди з дітьми, нагадали правила безпеки під час відпочинку на воді, у лісі, в побуті. Звернули їхню увагу на те, як діяти у випадку пожежі або в разі виникнення інших надзвичайних подій. А щоб дітям було цікавіше, рятувальники ознайомили малечу з пожежно-технічним обладнанням і спорядженням пожежника-рятувальника та показали його у дії. Бійці ДСНС продемонстрували всім присутнім гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб, у випадку біди, дістатися до зачиненого приміщення крізь металеві двері та віконні решітки. З особливою цікавістю дітлахи спостерігали як працює надувна подушка та як подається вода зі ствола, найактивніші навіть спробували себе в ролі «вогнеборця».

На завершення відвідин маленьким гостям провели екскурсію по частині. У свою чергу діти пообіцяли використовувати отримані знання правил безпечної життєдіяльності в повсякденному житті і попереджати нещасні випадки серед своїх друзів і знайомих.

По закінченні екскурсії, ділячись своїми враженнями, малеча розповіла, що пожежний – це людина героїчна, яка рятує з вогню людей і стає на шляху руйнувань. Тому повага до рятувальників і інтерес до служби порятунку може стати стимулом для розвитку серйозного ставлення дітей до власної поведінки, перешкодою для безглузди та небезпечних ігор з вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x