П’яту частину реалізованої продукції Черкащини дають малі підприємства

П’яту частину реалізованої продукції Черкащини дають малі підприємства

За попередніми даними, у 2014 році в Черкаській області (без банків та бюджетних установ) діяло 7 686 малих підприємств (на 3,5% більше проти попереднього року), із них 6 540 мікропідприємств.

У сфері малого бізнесу працювали 40,8 тис. осіб найманих працівників (на 4,4% менше, ніж у 2013р.) – це 30% від усіх працюючих на підприємствах – суб\’єктах підприємницької діяльності. Найбільше найманих працівників було задіяно у сільському, лісовому та рибному господарстві – 22%, та в межах 20% – у промисловості і в оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів. На одному малому підприємстві працювали, в середньому, 5осіб.

Підприємствами малого бізнесу було реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 16 144,4 млн.грн., що на 27% більше, ніж у 2013 р. Майже половину цих обсягів дають підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 7 997 млн.грн. Частка продукції малих підприємств у загальному обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) підприємств – суб’єктів підприємницької діяльності склала 22%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x