Очільник області завітав у гості до переселенців із Сходу

Очільник області завітав у гості до переселенців із Сходу

Вчора голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко завітав у гості до переселенців зі Сходу, які у результаті військових, вимушені були залишити рідні домівки і тимчасово оселитись на Черкащині. Загалом Юрій Олегович відвідав шість таких сімей. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Тетяна з родиною приїхала із Слов’янська. Наразі проживає у гуртожитку Черкаського вищого професійного училища. Крім неї там мешкають ще дві родини.

– Інформацію про контактний центр я знайшла в Інтернеті. Зателефонувала, мені без вагань зголосились надати допомогу у вигляді житла та оформити дитину у дитсадок, – пригадує жінка. – Наразі я забезпечена всім необхідним і дуже вдячна тому, як нас прийняли на Черкащині.

Олександр Громик родиною оселився у гуртожитку на Ярослава Галана. Найближчим часом планує перебратись у зйомну квартиру, яку собі підшукав. Сьогодні зі залізничної станції станції Гребінка зустрів знайомого родиною, яка також вирішила оселитись у Черкасах.

Чоловік планує шукати собі роботу. У рідній Донеччині займався підприємницькою діяльністю, дружина працювала майстром годинників. Планують і в Черкасах продовжити цю справу.

Обласний очільник зазначив, що загалом Черкащина готова прийняти більше трьох тисяч переселенців.
– Усього до нас переїхало 161 особа. Взавтра з Черкас виїдуть два автобуси, які з Донеччини заберуть 50 осіб. Автобус буде супроводжувати міліція і самооборона, – зазначає обласний очільник.

На Черкащині вільні більше 100 приміщень приватної власності готових для проживання, які жителі області можуть надати для переселенців і близько 50 квартир комунальної власності.

Три родини поселились у Центрі туризму у Каневі, багато людей проживає у гуртожитках, у родичів. Готель «Дніпро» готовий надавати чотири номери для тимчасового проживання, поки люди не знайдуть постійне житло. У готелі мешкала одна родина та інвалід І групи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x