Неділя в Україні оголошена Днем жалоби за загиблими

Неділя в Україні оголошена Днем жалоби за загиблими

У неділю, 15 червня, в Україні оголошено день жалоби за військовим і прикордонникам, які загинули сьогодні під час проведення антитерористичної операції, повідомляє «УНІАН».

Як повідомили виданню у прес-службі Президента України, таке рішення ухвалив глава держави Петро Порошенко.
Він висловив глибокі співчуття сім\’ям загиблих.
\\
«У неділю я оголошую день жалоби за нашим військовим. Це велика втрата не тільки для сімей загиблих, а й для цілої країни Україна у скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир», – підкреслив Порошенко.

«Усі, хто причетний до цинічного терористичного акту такого масштабу, обов\’язково будуть покарані. Україні потрібен мир. Однак терористи отримають адекватну відповідь», – заявив Глава Держави.

Президент доручив скликати засідання Ради національної безпеки і оборони, а також доручив Кабінету міністрів надати допомогу сім\’ям загиблих.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 червня, близько 1.10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».
Сьогодні ж в Маріуполі в результаті обстрілу колони транспорту троє прикордонників загинули і четверо отримали поранення. Колона потрапила під обстріл з автоматів і гранатомета на околиці міста, поблизу заводу «Азовсталь».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x