Радіаційний фон на Черкащині у межах норми

Радіаційний фон на Черкащині у межах норми

У зв’язку із загоранням сухої трави на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща», черкащан дедалі більше цікавить питання радіаційної безпеки нашого краю.

За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, на території Черкаської області діє система моніторингу довкілля, відтак гідрометслужба щодня вимірює радіаційний фон.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Тож за даними метеостанцій області, на 09.00 год. 1 липня 2015 року радіаційний фон у м. Черкаси становив 15 мікрорентген на годину, на решті метеостанцій – від 12 до 15 мікрорентген на годину. Ці значення у межах природного фону. Порівняно з попередніми значеннями за червень 2015 р. змін не відбулося.

За прогнозом, завтра погоду Черкащини формуватиме малоактивний атмосферний фронт з півночі. Місцями очікуються короткочасні дощі, грози. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 12-17º, вдень 22-27º. Нестійка погода в цілому не сприятиме переносу в наш край забрудненого повітря з півночі України.

Варто відмітити, що на кінець червня в екосистемах Уманського та Жашківського районів спостерігалася пожежна небезпека 3 (середня) класу, а на більшій частині території області – мала 2 (клас) та відсутня (1 клас). Проте, не слід забувати про елементарні правила поведінки з вогнем на природі, адже пожежі набагато легше запобігти, ніж її потім ліквідовувати!

Якщо ж ви помітили загорання – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x