Місія від ОБСЄ ознайомилася з умовами проживання переселенців у області

Місія від ОБСЄ ознайомилася з умовами проживання переселенців у області

Перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова зустрілась з представниками спеціальної моніторингової місії від ОБСЄ. Які відвідали Черкащину з метою ознайомлення з умовами, в яких перебувають переселенці з АР Крим та Сходу України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

В ході бесіди Наталія Старікова повідомила, що на 24 червня 2014 року в області кількість переселенців сягає 653 особи (180 родин, 81 людина без родини, 252 дитини), серед них: із Криму – 235, зі Східної України – 418 громадян. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом, харчуванням, ті, які потребували роботи – працевлаштовані. Переселенці отримують державну соціальну та разову допомоги, також їм поновлено виплати за фактичним місцем проживання. Діти влаштовані в дошкільні дитячі заклади, школи, вищі навчальні заклади та їм, за необхідністю, надана медична допомога. Оскільки нині канікули, школярі відпочивають та оздоровлюються в санаторних закладах Черкащини.

Також районні адміністрації нашої області сприяють в забезпеченні переселенців житлом в селах, їм також надані відповідні консультації з питання працевлаштування. До цього процесу активно долучаються й підприємці області. Так, у Драбівському районі керівник агрофірми «Колос» Микола Борисенко запропонував 4 житлові будинки та вирішив питання працевлаштування біженців. Служби області теж ладні надати допомогу цим людям. Наприклад, управління Державної міграційної служби у Черкаській області для переселенців закупили продукти харчування першої необхідності (борошно, цукор, крупи, консерви, соняшникову олію та ін.).

Представники від ОБСЄ також поспілкувались із директором обласного контактного центру Леонідом Станчуком та в супроводі представника центру відвідали готель «Дніпро», в якому безкоштовно надається тимчасове житло та харчування українцям зі Сходу. Познайомившись із людьми, що там нині перебувають, представники моніторингової місії були приємно вражені та переконалися в тому, що люди дійсно живуть в хороших умовах та забезпечені найнеобхіднішим. Також вони здійснили поїздку до санаторію Мошногір`я, аби поспілкуватися з дітками, що там відпочивають та оздоровлюються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x