Міністр агрополітики Олексій Павленко побував у Смілянському лісгоспі

Міністр агрополітики Олексій Павленко побував у  Смілянському лісгоспі

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко 2 липня під час робочої поїздки до Черкаської області відвідав ДП «Смілянське лісове господарство».

В ході роботи Олексій Павленко та голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко ознайомилися з роботою лісгоспу. Зокрема, проінспектували, як відвантажують деревину для будівництва фортифікаційних споруд в зону АТО.

– Державне агентство лісових ресурсів України повністю виконує всі поставлені Урядом завдання з поставки деревини в зону АТО, – зазначив Олексій Павленко. – Питання знаходиться на постійному контролі в нового голови Держлісагентства Олександра Ковальчука. Я дякую керівництву області та начальнику лісового господарства Черкащини за те, що область знаходиться в лідерах по виконанню цих важливих робіт з будівництва фортифікацій. Це яскравий приклад того, як злагоджена команда має працювати над поставленими завданнями.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Подякував лісівникам Черкащини й голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко.

– Черкащина однією з перших виконала завдання з будівництва фортифікаційних споруд – це заслуга не тільки облдержадміністрації, але й всіх, хто долучився до цієї справи, – зауважив Юрій Ткаченко. – Важлива співпраця, особливо коли допомагають такі структури, як лісове господарство, будівельники. Зараз ми завершуємо роботи, що стосуються третього етапу з будівництва фортифікацій і Черкащина виконає завдання найпершою, бо у нас є взаєморозуміння і спільна командна робота.

Про те, що лісівниками Черкащини до зони антитерористичної операції вже поставлено більше 2,5 тис. кубометрів лісоматеріалів круглих та пиломатеріалів, повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

– Зараз завершуємо виконання додаткових завдань з будівництва оборонних споруд, – наголосив головний лісівник області. – Управлінням вчасно виконуються всі поставлені завдання. Крім того, для здійснення додаткових робіт по зведенню фортифікацій на сході нині вже вдруге працюють 60 осіб від лісогосподарських підприємств.

Олексій Павленко наголосив також на важливості такого питання, як охорона лісів від пожеж.

– Війна війною, але під час пожежонебезпечного періоду – це дуже серйозне питання, – підкреслив Міністр агрополітики. – Скоро почнуться жнива, а в більшості випадків пожежі починаються не в лісі, а біля нього, і вогонь може поширюватися на лісові насадження. Тому своєчасне виявлення та локалізація пожеж мають бути на постійному контролі керівництва області та начальника лісового господарства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x