Область розраховує зібрати не менший урожай, аніж торік

Область розраховує зібрати не менший урожай, аніж торік

Про це сказав голова Черкаської ОДА на зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком і місцевими аграріями. Урядовець перебував в області з робочою поїздкою. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Посівну кампанію на Черкащині провели організовано. А ще – в оптимальні терміни. Це говорять як самі аграрії, так і керівник області.
– Ми посіяли 372 тис га ярих зернових культур, 174 тис га соняшнику, засадили картоплею й овочами 73 тис га, – зауважує Юрій Ткаченко. – Хоч і маємо цьогоріч складну ситуацію. Значно здорожчало паливо, добрива, засоби захисту тощо. Попри це все, ми плануємо зібрати урожай зернових, не менший, аніж у 2014 році, тобто 3,7 млн тонн, також соняшнику – 450 тис тонн, картоплі – 832 тис тонн, овочів – 352 тис тонн.

Водночас міністр назвав Черкащину важливим регіоном для українського аграрного сектора. Із місцевими сільгоспвиробниками говорив про перспективи галузі та її проблеми.

Область розраховує зібрати не менший урожай, аніж торік

– Питома вага Черкаської області у виробництві валової продукції сільського господарства в січні-травні 2015 року склала 8,1%, – говорить Олексій Павленко. – За цим показником вона посіла 2-ге місце в Україні. Південні регіони уже жнивують. А Черкащина саме готується. Критично важливо – передбачити відповідну кількість пального. Технологічна потреба області на період збирання ранніх зернових і зернобобових 2015 року – 19 тис тонн дизпалива та 6,3 тис. тонн бензину. Уже придбано майже 80% від необхідного.
На Черкащині аграрний міністр побував також на підприємстві «Золотоніські сади» та у Смілянському лісгоспі. Повсюди збирав пропозиції і обіцяв їх урахувати. Усе задля покращення роботи галузі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x