На Черкащині відкрили «Холодноярську республіку»

На Черкащині відкрили «Холодноярську республіку»

«Як виростем великі хоробрі вояки, відстоєм Україну від вражої руки» – ось так, у дусі справжніх патріотів виховують юних хлопців і дівчат у новоствореному таборі «Холодноярська республіка», що в селі Леськах на Черкащині. Такі слова Гімну холодноярівців лунали з уст дітей 5 липня, коли до табору на офіційне відкриття прибули заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, голова Черкаської РДА Костянтин Омаргалієв, президент Асоціації «Група компаній «Добробуд» Дмитро Діденко, віце-президент Асоціації Юрій Капітоненко, сільський голова с. Леськи Микола Бас та ін. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

«Холодноярську республіку» відкрито завдяки коштам Асоціації «Група компаній «Добробуд» за ініціативи його керівника Дмитра Діденка. Територія цього табору ще донедавна була в занедбаному стані. Проте, починаючи відбудову та ремонт минулорічного літнього сезону та завершуючи нинішнього, це місце перетворили у справжню невеличку республіку, де є 3 спальні корпуси, столова і медпункт з новими меблями та обладнанням, ігрові майданчики. Діюча зміна нараховує 49 осіб, розподілених на 4 гуртки: «Четники», «Дніпряни», «Сміливі козачки», «Водограй». У серпні планується відкрити ще одну зміну, яка ймовірно налічуватиме близько 100 дітей. Наразі тут перебувають діти за комерційними путівками та пільговими, у подальшому планується оздоровлювати й дітей переселенців.
Насправді помітно, що всі дітлахи надзвичайно задоволені від перебування в таборі. Із сяючими очима та прагненням до нових і цікавих пригод кажуть, полюбляють вранішню заряду, хоч і доводиться прокидатися щодня о 7.30. Віталій Коваль, звернувшись до вихованців табору, побажав їм гарно відпочити, набратися сил, навчитися українських традицій, а також подякував усім, хто долучився до відкриття закладу за те, що віднині тут знову лунає дитячий сміх і радість.

Віталій Володимирович вручив хлопцям та дівчатам подарунки, поміж яких м’ячі, набори для гри в бадмінтон та книги, а вони, у свою чергу, прийняли заступника голови та інших гостей до лав холодноярівців, вручивши відповідні атрибути.

До присутніх звернувся і протоієрей Володимир. Він благословив діток на гарний відпочинок та подарував ікону, яка оберігатиме малечу та юних вихованців протягом перебування в таборі.
Присутні на відкритті гості пройшли по корпусах закладу, переглянули концертну програму, яку підготували вихованці, а ще разом з малечею зіграли у футбол.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x