На «Святі рушника» в Києві співав «Дзвін» з Уманщини

На «Святі рушника» в Києві співав «Дзвін» з Уманщини

На околиці Києва серед зелених дібров Голосіївського лісу функціонує Музей народної архітектури і побуту України, де регулярно проводяться фольклорні свята, на які з\’їжджаються творчі колективи з усієї України.
Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Наприкінці червня дирекція Національного музею запросила до участі у фольклорному «Святі рушника» наших земляків – фольклорний колектив «Дзвін» з села Косенівка. Його учасники на високому художньому рівні представили фольклорні пісні нашого регіону.

Звертаючись до джерел народної творчості та до народних традицій, радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, то можливо, життя наше буде більш духовно багатшим та радіснішим.

З великим задоволенням та цікавістю глядачі спостерігали за виступом аматорів з Уманщини, у виконанні яких звучали старовинні обрядові пісні. Фольклорний колектив був нагороджений грамотою та запрошенням на «Сорочинський ярмарок». Тож ми щиро вдячні їм за збереження і популяризацію давніх народних пісень нашого краю і традицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x