Смілянка вирощувала 190 рослин маку

Смілянка вирощувала 190 рослин маку

Оперативники Смілянського міського відділу міліції виявили й задокументували факт незаконного посіву рослин маку, які вирощувала місцева жителька на присадибній ділянці. По цьому факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі міліції.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» до співробітників карного розшуку надійшла інформація, що місцева жителька на присадибній ділянці за місцем проживання вирощує нарковмісні рослини. Інформацію відразу було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і правоохоронці розпочали перевірку.
Отримавши відповідний дозвіл на проведення слідчих дій, оперативники направились за вказаною адресою. Під час обшуку інформація підтвердилась. На городі, серед інших господарських рослин, рівненькими рядками проростало 190 рослин маку. Зелені насадження відразу було вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, які згідно висновку спеціалістів являються рослинами снотворного маку.

Після проведення необхідних слідчих дій жінку запросили до міського відділу міліції для дачі пояснень. В розмові з правоохоронцями 37 – річна смілянка не стала заперечувати своєї вини і пояснила, що дані рослини вона вирощувала для власного вжитку.
За вчинене кримінальне правопорушення слідчим відділенням Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x