Антимонопольний комітет змусив «Юрію» збільшити закупівельні ціни на молоко

Антимонопольний комітет змусив «Юрію» збільшити закупівельні ціни на молоко

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації ПАТ «Юрія» стосовно приведення в Чигиринському районі базових закупівельних цін до економічно обґрунтованого рівня. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Ремарка».
У ході здійснення державного контролю за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції на ринку молока для промислової переробки територіальне відділення встановило, що публічне акціонерне товариство «Юрія» протягом січня – травня 2014 року знижувало базові закупівельні ціни на молоко від 7,5 до 28,6 відсотків.

У зв’язку з тим, що ПАТ «Юрія» має ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку закупівлі молока для промислової переробки у межах Чигиринського району адміністративна колегія територіального відділення надала обов’язкові для розгляду рекомендації: вжити заходи шляхом приведення базових закупівельних цін на молоко коров’яче незбиране від особистих підсобних господарств населення та сільгосппідприємств для промислової переробки до економічно обґрунтованого рівня.

Врахувавши рекомендації, товариство було змушене збільшити базові закупівельні ціни для населення з 2,00 до 2,20 гривень за кілограм, для сільськогосподарських підприємств з 3,70 до 4,00 гривень за кілограм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x