1 405 платників області працюють у власному «Електронному кабінеті»

1 405 платників області працюють у власному «Електронному кабінеті»

За даними профільного підрозділу ГУ Міндоходів у Черкаській області наразі за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» подають звітність 1 405 платників або 3% від загальної кількості платників, які надають електронну звітність. Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ Міндоходів у Черкаській області.

Користувачі он-лайнового сервісу мають можливість готувати, заповнювати і надсилати звітність в електронному вигляді з одночасним отриманням квитанції про її прийняття (або неприйняття). Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату і прогноз щодо платежів до кінця поточного року, скористатися підказкою «Податковий календар» та інформацією із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, податкових пільг тощо).
Черкаські «піонери» використання новацій називають серед основних переваг роботи в Кабінеті зручність, вивільнення часу, можливість дистанційного спілкування з будь-якого куточка країни. Вони активно агітують інших платників на користь нововведень. Так, своє ставлення озвучила Ніна Іванівна Радченко, головний бухгалтер ТОВ «Торговий дім СВАН»: «Подаю звітність в електронному вигляді до ДПІ у м. Черкасах більше 2 років. Сказати, що ми задоволені таким сервісом – це нічого не сказати. Мені особисто дуже до вподоби можливість спілкуватись з інспекцією через Інтернет. Такий спосіб звітування є дуже економним для дорогоцінного часу бухгалтера. Ще більш приємним є і додаткові сервіси, якими наша компанія тепер може користуватись. Звичайно, в першу чергу слід відмітити сервіс «Електронний кабінет платника податків», завдяки якому я відчуваю себе частиною сучасного суспільства, яке сьогодні не уявляє себе без Інтернету. Непогано було б, якби й інші державні структури запровадили б такі новації».

Підприємець з Чигирина Віктор Дубовий відмітив: «Впровадження сервісу «Електроний кабінет платника» є зручною процедурою для мене, бо дає можливість самостійно звітуватись он-лайн в зручний для мене час, що значно скорочує час на здійснення податкових процедур. Я вже біля 2 місяців користуюсь вказаним сервісом. Тепер я маю змогу переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату. Про граничні терміни подання документів та сплати податків завжди нагадає «Календар платника».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x