85 оршанецьких прикордонників склали присягу українському народу

85 оршанецьких прикордонників склали присягу українському народу

Сьогодні, 25 липня 2014 року в Навчальному центрі Держприкордонслужби, що в селі Оршанець під Черкасами, відбулося урочисте складання присяги курсантами центру. В заході взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, клірик Черкаської єпархії УПЦ, куратор Оршанецького Навчального центру ієрей Євгеній Буркацький, представники спілок ветеранів Великої Вітчизняної війни та ветеранів Афганістану, рідні та друзі прикордонників. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

За традицією, розпочалися урочистості внесенням Бойового Прапору та ікони Преподобного Іллі Муромця Святого (покровителя прикордонних військ) та звернення до курсантів т.в.о. начальника Центру Ігоря Павлова. Виступаючи із напутніми словами, Ігор Валерійович закликав їх свято берегти пам’ять про героїв-прикордонників, які загинули під час виконання своїх службових обов’язків, захищаючи рідну Вітчизну від ворогів.

Особливі слова подяки цього дня були адресовані батькам та вихователям курсантів і командирам навчального центру. Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко навів героїчний приклад прикордонника генерал-майора Ігоря Момота, який з перших днів війни на сході й до останнього подиху захищав рубежі рідної країни.

Від імені голови обласної ради Валентини Коваленко, усього депутатського корпусу Черкащини та від себе особисто привітала курсантів зі складенням присяги перший заступник голови Наталія Кравцова. Вона наголосила, що в ці дні всі українці переживають вкрай складний та відповідальний час, адже проти нашої країни, її цілісності та суверенітету здійснюється неприхована агресія з боку Російської Федерації, тож на прикордонників, «на вартових державних кордонів, покладена найвища відповідальність і найбільша надія».

Цього року на вірність українському народу присягнули 85 оршанецьких прикордонників. Як зауважили керівники Центру, нещодавно ухвалене рішення Радою національної безпеки й оборони України забороняє відправляти курсантів у зону проведення антитерористичної операції. Тож тепер вони залишать стіни закладу та роз’їдуться у різні області в органи та підрозділи охорони Державного кордону для подальшого проходження нелегкої, але почесної служби – охорони рубежів рідної Вітчизни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x