На Христинівщині відзначили зажинки

На Христинівщині відзначили зажинки

Свято першого снопа — урочисте оформлення початку жнив, в основі якого лежить народна традиція зажинків. У наш час свято має свої особливості, свої назви, але його ідея — вшанування хліборобської праці — лишається незмінною.

Обрядовими дійствами, піснями 5 липня 2015 року в с.Розсішки розпочали свято зажинок, яке вже стало для них традиційним. На святі були присутні голова районної державної адміністрації Олександр Ковбасюк, сільський голова Галина Паламарчук, підприємці Василь Кобрин, Василь Семененко, місцеві жителі. «Нова Доба» про це дізналася в Христинівській РДА.

Відкриваючи свято, сільський голова Галина Паламарчук привітала хліборобів з початком жнив та подякувала за копітку і важливу працю.
Василь Кобрін вручив перший сніп голові райдержадміністрації Олександру Ковбасюку, який дякуючи, побажав хліборобам хороших врожаїв, сприятливих погодних умов, аби весь урожай був зібраний вчасно та наповнив засіки. Адже не той хліб, що надворі, а той, що в коморі.

Місцевий священник відслужив молитву та освятив перший сніп і коровай. Все свято було пронизане українськими народними піснями та різноманітними танцями. По завершенню урочистої частини організатори свята частували гостей за святковим столом, де обговорювалися жнива, готовність до них людей і техніки та висловлювалися сподівання на багатий врожай.

На Христинівщині відзначили зажинки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x