Три черкаські школи цього року планують термомодернізувати

Три черкаські школи цього року планують термомодернізувати

Цьогоріч у трьох черкаських школах: №9, 21 та 26 можуть розпочатись роботи з повної термомодернізації цих навчальних закладів. Мова йде про утеплення фасадів, заміни вікон на склопакети, установка терморегуляторів на радіатори, модернізація інженерних систем тощо.

Реалізувати заплановане вдасться завдяки фінансової підтримки європейської корпорації «Nefco». Зокрема, Черкаси вже отримали підтвердження про надання кредиту у сумі 9 мільйонів гривень терміном на п’ять років і відсотковою ставкою у 3%. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– При нинішніх темпах інфляції в Україні, яка вже сягає 15-20 відсотків, такі умови кредитування є досить вигідними для міста. Тим паче, що кредит дається і, відповідно, повертатиметься у гривнях. Зважаючи на те, як стрімко нині зростають ціні на будівельні матеріали доцільно якомога швидше провести роботи з термормодернізації шкіл, які беруть участь у цьому проекті, – зауважив міський голова.

За його словами, головними критеріями відбору шкіл для участі у цьому проекті стали витрати енергоносіїв. Тобто обирали найбільш енерговитратні навчальні школи.

Нинішньої п’ятниці цей проект буде винесено на розгляд постійних депутатських комісій. А після – на сесію міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x