Найактивніше оформляють субсидії в Черкасах, Смілі й Умані

Найактивніше оформляють субсидії в Черкасах, Смілі й Умані

Понад 46 із половиною тисяч заяв від черкащан уже отримали органи соціального захисту населення області. Ці родини хочуть отримати субсидії за новим порядком. Про це йшлося на селекторній нараді в Черкаській ОДА.
Найактивніше по субсидії ідуть жителі Черкас (14,8 тис заяв), Сміли (2,8 тис) й Умані (2,7 тис). А от найчастіше призначають цю допомогу від держави в Каневі – 98% від кількості заяв. На другому місці – Чорнобаївщина із 75%. І замикає трійку лідерів Корсунщина із 61%. Водночас 63 тисячам родин, які досі отримували субсидії, їх перепризначили автоматично. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Зважаючи на це, незрозуміло, чому у Драбівському й Тальнівському районах субсидії призначили лише кільком десяткам родин, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Те ж стосується Черкас і Сміли з їхніми мінімальними показниками. Тому керівники районів мають узяти це питання на особистий контроль. Усе ретельно вивчити й доповісти мені, в чому проблема. Тут важливий результат. Тому що держава, встановлюючи економічно обґрунтовані тарифи на комунальні послуги, пообіцяла підтримку родинам, які її потребують. І важливо, щоб цю допомогу отримали всі.

Нагадаємо, від 1 травня субсидії призначають на підставі всього двох документів – заяви та декларації. Останню невдовзі ще спростять. Достовірність зазначених даних органи соціального захисту перевіряють уже після призначення субсидії. Також скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються по субсидію. Як виняток – разова покупка на понад 50 тис. грн. Цю інформацію надають у Фіскальній службі. А саму субсидію тепер призначають на рік, а не на опалювальний період, як раніше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x