У Кумейківському лісництві вжили антипожежних заходів

У Кумейківському лісництві вжили антипожежних заходів

У Кумейківському лісництві подбали про протипожежну безпеку. Хвойні насадження у першу чергу потрапляють в зону ризику. Про це «Новій Добі» повідомили Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами лісничого Кумейківського лісництва Корсунь-Шевченкiвського лiсгоспу Миколи Грозного, чергування проводять у постійному режимі. Заздалегідь подбали і про техніку, зокрема, цього року здійснили капремонт протипожежного автомобіля. Поставили новий двигун, попереварювали деталі та бочку для води.

– Цього року також створили нові мінсмуги протяжністю 35 км та поновили вже наявні довжиною 60 км. Також було створено протипожежні розриви загальною протяжністю 8,5 км, – розповідає Микола Степанович. Такі заходи проводять, аби у разі загорання перешкодити руху вогню.

Допомагає в роботі лісівникам і спостережна відеокамера, встановлена на вишці. Зображення з неї транслюється на монітор у лісництві, за яким спостерігає черговий. Завдяки цьому лісівники можуть виявити вогонь у лісі ще на початкових стадіях. Це у свою чергу дозволяє оперативніше локалізувати пожежу.

Такий відеопомічник у лісництві з’явився 6 років тому. Саме кумейківські лісівники одними з перших на Черкащині запровадили у своїй роботі таке ноу-хау. Нині такі камери вже працюють і в сусідньому Яснозірському та Михайлівському лісництві (Канівський лісгосп), тож відеонаглядом покриті і сусідні ліси.

Наразі лісівники модернізували свою відеосистему замінивши старий монітор на плазмовий екран з більш чіткою роздільною здатністю.

Попереджений – значить озброєний, – вважають лісівники. Саме тому вони звикли завжди бути напоготові до будь-яких примх погоди та не легковажити безпекою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x