Міський голова запрошує черкасців на обговорення реконструкції вулиці Героїв Дніпра

Міський голова запрошує черкасців на обговорення реконструкції вулиці Героїв Дніпра

У Черкасах вулиця Героїв Дніпра має стати «воротами до набережної». У цьому переконаний міський голова Сергій Одарич.

За його словами, зараз ця вулиця використовується дуже слабо, зважаючи на її занедбаний стан. Аби почути, якою хочуть бачити рідну вулицю черкасці, міський голова ініціює громадське обговорення з цього приводу. Захід відбудеться наступної середи, 15 липня, о 18-00 в актовому залі ЗОШ № 31 (вул. Г. Дніпра, 27).
До дискусії запрошуються усі небайдужі до долі нашого міста громадяни. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– І хоча захід запланований на шосту годину вечора, проте раджу, за можливості, прийти трохи раніше, аби ознайомитись із пропонованими варіантами реконструкції вул. Героїв Дніпра, які обговорюватимуться у ході зібрання. Кожна з представлених пропозицій візуально буде розміщена на банері безпосередньо у залі. Тож кожен охочий може наочно оглянути усі деталі пропонованих варіантів. Таким чином можна буде предметніше вести дискусію з цього приводу, – відзначив міський голова.

Водночас повідомив, що минулої п’ятниці, 3 липня, відбулась об’єднана містобудівна рада архітекторів міста та області щодо реконструкції вул. Г.Дніпра. Проте кінцевого результату та єдиної позиції стосовно того, якою має бути ця вулиця члени містобудівної ради так і не змогли сформувати. Тож тепер своє слово щодо цього питання має висловити громадськість міста.

Сергій Одарич розповів, що на сьогодні існує дві фактично протилежні думки про те, якою має бути вул. Героїв Дніпра.

– Проектанти прагнуть зробити пріоритет для автомобілів. Тоді як я наполягаю, аби головні акценти вул. Героїв Дніпра робились для комфорту та зручності пішоходів і велосипедистів, а вже потім – автомобілів. Останніх на цій вулиці має бути стільки ж – як зараз. Адже більшість водіїв, які нині користуються зазначеною дорогою живуть у цьому мікрорайоні. На мій погляд, треба зробити все, аби ця дорога стала непроїзною для транзитного та вантажного транспорту, – наголосив міський голова.

Також під час зібрання планується обговорити розбудову берегової смуги: де черкасці бачать аквапарк, де стоянку для яхт і кораблів, якою має бути, на їхню думку, набережна, які і де можуть бути заклади харчування тощо. На обговоренні будуть присутні архітектори і проектанти, представники департаменту архітектури, міська влада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x