Науковці із ЧДТУ планують організувати власне виробництво 3D-принтерів

Науковці із ЧДТУ планують організувати власне виробництво 3D-принтерів

Налагодження виробництва 3D-принтерів власної розробки – над таким проектом сьогодні працює команда черкаських винахідників під керівництвом кандидата технічних наук, доцента кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ Максима Рудя. Наразі такі пристрої виготовляють в США та Китаї, а вітчизняні зразки коштуватимуть в рази дешевше. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

–Ми хочемо організувати виробництво 3D-принтерів власної розробки (не китайських клонів) в Україні. Таким чином ми надаватимемо всі супутні послуги з 3D друку.Також в планах – організація дослідницько-навчальної лабораторії в Черкаському державному технологічному університеті технологій 3D друку, –захоплено розповідає Максим Рудь про роботу команди винахідників ЧДТУ, що бере участь в конкурсі проектів на стартап майданчику.

Над проектом команда, до складу якої увійшли також і випускники університету Сергій Зайцев, Олег Похил, Максим Дибенко, працює з 2013 року. Власним коштом разом з однодумцями вони розробили проектну документацію, відпрацювали технологію та власними руками виготовили дослідний зразок.Перша презентація їхнього проекту відбулася на стартап-майданчику “startap.ua”, де черкасці здобули перше місце за результатами голосування залу – а це більше сотні інвесторів.

– Ми дослідили роботоздатність існуючих аналогів 3D-принтерів іобралинайбільш універсальну конструкцію,–розповідає винахідник. – 3D-принтери стануть у нагоді архітекторам, інженерам-конструкторам, дизайнерам і просто творчим людям. Навіть у домашніх умовах кожен зможе створити недорогі предмети будь-якої складності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x