Найнижчий рівень зарплати в Шполянському та Лисянському районах

Найнижчий рівень зарплати в Шполянському та Лисянському районах

Ще чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих робітників працювати на невелику зарплату, а часом зовсім не декларуючи оплату їхньої праці. На Черкащині у всіх містах обласного значення та районах, щоб запобігти цьому явищу, створені робочі групи з легалізації тіньової зайнятості. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті соціального захисту ЧОДА.

– Оскільки триває заборона на здійснення перевірок, – зазначає директор департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Руслан Чикало, – то діяльність робочих груп здійснюється шляхом проведення засідань, на яких за рекомендаціями головного управління Державної фіскальної служби та головного управління Пенсійного фонду в області заслуховують керівників підприємств.

З початку цього року проведено 124 засідання, на яких заслухали 967 керівників підприємств.
За січень-березень 2015 року найнижчий рівень заробітної плати мали місто Ватутіне (2348 грн), Шполянський – 2257 грн, Лисянський – 2278 грн, Тальнівський – 2318 грн та Драбівський – 2332 грн райони. Середня заробітна плата в області за цей період становила 2847 грн (за 5 місяців 2015 року – 3029 грн).

Крім того, з початку року фахівцям головного управління державної фіскальної служби в області прозвітували керівники 352 підприємств, що виплачували заробітну плату працівникам нижчу або на рівні законодавчо встановленої мінімальної. У результаті проведеної роз’яснювальної роботи 267 підприємств підвищили рівень заробітної плати працівників, до бюджету додатково надійшло 199,4 тис грн податку з доходів фізичних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x