На Тальнівщині стартували жнива

На Тальнівщині стартували жнива

У період жнив головним завданням є збирання вирощеного врожаю в короткі строки, вчасно і без втрат – бо не те, що в полі, а тільке те, що в коморі може бути гарантом економічної стабільності господарства та дозволить планувати не таку вже й далеку посівну озимих. «Нова Доба» про це дізналася в Тальнівській РДА.

Цього року аграрії приступили до жнив пізніше ніж зазвичай. Це пов’язано із значною кількістю опадів, які випали впродовж червня. Проте, незважаючи на примхи природи, наш район усе ж таки першим в області приступив до збору урожаю.
На сьогодні погодні умови цілком задовільні для жнив. Погода стала на бік аграріїв і працівники, які не будуть баритися ,то зі своїм завданням вони успішно впораються.

Всіма категоріями господарювання планується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур на площі 19409 га.
Жнива розпочалися косовицею озимого ячменю, який цього року дає по 41 центнеру з гектара.
На сьогодні в районі обмолочено 230 га озимої пшениці намолочено 1035 тонн при середній урожайності 45 ц/га.( Здобутківська філія СТОВ А/Ф Корсунь керівник Гордієнко Тетяна Василівна). ТОВ « Надія» (керівник Кіфу Віра Олексіївна, с. Лісове) приступили до збирання гороху. На звітну дату обмолочено 70 га намолочено 210 тонн урожайність 30 ц/га.

Враховуючи конкретні умови визрівання та стан культур, буде застосовано на збирання хлібів як пряме так і роздільне комбайнування. Спосіб збирання буде визначено конкретно по кожному полю з урахуванням стану посівів , ступеня зрілості й забур`яненості площ.
Під час жнив будуть задіяні 177 зернозбиральних комбайни, в тому числі високопродуктивні іноземного виробництва 79 штук.
Розрахунки показують, що середнє сезонне навантаження на один комбайн становить 114 га зернових, а це значить , що за сприятливих погодних умов та чіткій організації праці ми зможемо завершити жнива ранніх зернових і технічних культур за 14 робочих днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x