На Маньківщині обмолочено 350 га озимого ячменю

На Маньківщині обмолочено 350 га озимого ячменю

З початку липня на Маньківщині сільськогосподарськими підприємствами району розпочато жнивозбиральні роботи.
5 липня в рамках робочої поїздки Маньківський район відвідав директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка. Він оглянув хід проведення збиральних робіт ранніх зернових культур та поспілкувався з аграріями району. «Нова Доба» про це дізналася в Маньківській РДА.

Станом на 05.07.2015 року обмолочено 350 гектарів озимого ячменю з середньою урожайністю 39 центнерів з 1 гектара землі.
Керівник департаменту разом із начальником управління агропромислового розвитку Маньківської райдержадміністрації Миколою Бодашем відвідали ряд сільськогосподарських підприємств, зокрема ТОВ «Відродження-Кривець» та СФГ «Петровіт», останнє з яких обмолотило озимого ячменю на площі 20 гектарів при урожайності більше 5 тонн з 1 гектара.

«Важливим питанням сьогодні є проведення жнив у оптимальні агротехнічні терміни. Господарствами району своєчасно та організовано розпочато комплекс збиральних робіт, чому сприяють погодно-кліматичні умови», – прокоментував початок жнив Микола Бодаш.

Окрім галузі рослинництва та ходу проведення жнивозбиральних робіт директора департаменту цікавило питання розвитку тваринництва у районі. Було відвідано молочно-товарні ферми ПП «Перлина Тікича», де на даний час триває реконструкція тваринницьких приміщень потужністю 500 голів корів, та СФГ «Петровіт», де також проводяться роботи з будівництва та реконструкції ферм з безприв\’язним утриманням.

Підсумовуючи свій візит до району Ігор Леонідович наголосив, що сільське господарство нині є пріоритетною галуззю Маньківщини і відіграє важливу роль у загальному економічному розвитку району. Ефективна співпраця влади та аграріїв дозволить вирішити нагальні проблеми населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x