Очільники судової системи України завітали до Черкащини

Очільники судової системи України завітали до Черкащини

Голова Ради суддів України, Голова Вищого спеціалізованого суду України та Голова Державної судової адміністрації України з робочим візитом відвідали Черкаську область.

На запрошення голови апеляційного суду Черкаської області Володимира Миколайовича Бабенка Черкащину відвідали керівники судової влади України: Сімоненко Валентина Миколаївна – Голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду України, Гулько Борис Іванович – Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Холоднюк Зеновій Васильович – Голова Державної судової адміністрації України.
Це по своїй суті історична подія – адже це перший спільний візит одразу трьох очільників найвищих установ судової гілки влади до Черкаської області.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі апеляційного суду Черкаської області.

Відтак, робота на Черкащині розпочалася ознайомленням з діяльністю апеляційного суду Черкаської області та наради, у якій взяли участь судді чотирьох судів: апеляційного суду Черкаської області, Черкаського районного суду, Соснівського та Придніпровського районних судів м. Черкаси.

Вітаючи учасників наради, Валентина Сімоненко розповіла про роботу Ради суддів України та зазначила, що кожний суддя несе особисту відповідальність за імідж судової влади: «Судді повинні бути взірцем, аби у громадян не виникало сумніву, що в нашій державі гідна судова влада. Тож я запрошую до співпраці суддів апеляційного суду та місцевих судів. Дуже важливо, щоб ви висловлювали свої пропозиції і зауваження. Ми будемо намагатися відновити позитивний імідж судової влади, проте без зворотного зв’язку наші намагання щось змінити будуть марними».

Голова ВССУ зауважив, що це знаковий візит, адже він має стати першим з низки робочих поїздок до судів України. Окрім того Борис Іванович підкреслив: «Сьогодні ми приїхали не надавати методичну допомогу, а поспілкуватися, ознайомитися з умовами вашої роботи і певною мірою підтримати голову апеляційного суду Черкаської області та його колектив у намаганні створити належні умови праці. Тож основна мета нашого візиту – зустріч з обласним керівництвом, аби звернути їхню увагу на потреби судової гілки влади області».

Голова ДСА України погодився, що дійсно основною проблемою апеляційного суду Черкаської області є умови праці: «Я побачив у яких жахливих умовах зараз доводиться працювати апеляційному суду Черкаської області. Так далі продовжуватись не може. І дуже добре, що в минулому році вдалося підписати договір оренди нового приміщення, тобто вже є надія, що найближчим часом ситуація зміниться на краще. Без сумніву, основний тягар по приведенню до ладу орендованого приміщення зараз ляже на плечі Володимира Миколайовича. Ми вже обговорили з ним подальший план дій. Наразі виготовлено технічну документацію по реконструкції, тож тепер треба провести тендерні процедури, визначитися з підрядником, який здійснюватиме ремонтні роботи. А ми вже думатимемо, яким чином фінансово забезпечуватимемо ці роботи».

Окрім того Зеновій Васильович ознайомив суддів з бюджетним запитом на наступний рік та станом фінансування цього року. Основною проблемою він назвав надзвичайно низький рівень заробітних плат працівників апаратів судів. Необхідність вирішення означеного питання та свою готовність сприяти в цьому висловив і Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ: «Хотілося б, щоб працівники мали середню заробітну плату близько 3300 гривень. Бо це, так би мовити, передова, особливо в районах. Я переконаний, що довіра до суду починається не з судді, а з відношення держави до суду в цілому. Недоліки в роботі є, але ми поступово будемо намагатися міняти стан речей».
Насамкінець присутні на нараді судді мали змогу задати гостям актуальні для місцевих судів питання і отримали на них вичерпні відповіді.

Після наради Володимир Бабенко ознайомив візитерів з ходом робіт по реконструкції нового приміщення. Потому відбулася зустріч з головою Черкаської обласної державної адміністрації Юрієм Олеговичем Ткаченком, де було обговорено можливості співпраці судової та виконавчої гілок влади у області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x