На Монастирищині поновлюють права дитини, позбавленої батьківського піклування

На Монастирищині поновлюють права дитини, позбавленої батьківського піклування

Прокуратурою Монастирищенського району скеровано до суду позовну заяву в інтересах неповнолітнього до товариства про встановлення нікчемності правочину та застосування наслідків його недійсності.

Установлено, що у 2006 році між товариством та неповнолітнім, в порушення вимог цивільного законодавства, без дозволу його батька, укладено договір про оренду землі сільськогосподарського призначення, площею 2,7 га, вартістю 166 тис грн, яка розташована в адміністративних межах Долинківської сільської ради. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.
У 2009 році рішенням суду батька було позбавлено батьківських прав, а неповнолітньому надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування та призначено опікуна.

Про існування вказаного договору законному представнику стало відомо лише в 2015 році після звернення до відповідача з вимогою повернути земельну ділянку. Крім того, примірник договору про оренду власнику землі також не передавався.
З метою захисту інтересів неповнолітнього прокуратура звернулась з позовом до суду, наразі відкрито провадження у справі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x