Правом отримати публічну інформацію скористались 18 черкасців

Правом отримати публічну інформацію скористались 18 черкасців

Одним із пріоритетних напрямів діяльності щодо забезпечення зворотного зв’язку із громадськістю для Державної податкової інспекції у м. Черкасах є своєчасне надання публічної інформації.
Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» відповідь на інформаційний запит має бути надано не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.
З початку цього року до ДПІ у м. Черкасах надійшло 18 запитів стосовно надання публічної інформації. Усі запити розглянуті у визначений законодавством 5-ти денний термін. Лише у семи випадках інспекцією було відмовлено у наданні запитуваної інформації, оскільки вона несла відомості з обмеженим доступом або ж інспекція нею не володіла.

Про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран.
«Найбільше громадян цікавили наступні питання: підстави зняття з податкового обліку юридичних осіб, фінансовий стан юридичних та фізичних осіб, номера особових банківських рахунків (інформація з обмеженим доступом), реєстрація суб’єкта податкового права в ДПІ», – зазначив Дмитро Таран.

Також жителі міста запитували наступні документи: копії фінансової звітності та документи, що підтверджують доходи юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.
ДПІ у м. Черкасах нагадує всім платникам податків, що згідно з вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації», з порядком складання та подання запиту на інформацію, можна ознайомитись на інформаційних стендах в приміщенні ЦОП , а також на суб-сайті ГУ ДФС у Черкаській області.
Запити на публічну інформацію до ДПІ у м. Черкасах подаються за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Хрещатик 235 (на конверті вказувати „Публічна інформація”); на електронну адресу: dpick@ukrpost.ua; факсом: 54-14-88; за телефоном: 35-33-37; в усній формі – особисто посадовим особам сектору організації розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації (каб. № 336).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x