Громадські організації підписали декларацію про чесні вибори

Громадські організації підписали декларацію про чесні вибори

Сьогодні під час прес-конференції представники громадських організацій Вікторія Феофілова від руху «ЧЕСНО», Максим Михлик від ЧОО КВУ, Захар Колісніченко від ГМ «ОПОРА» та Даниїл Майоров від Координаційної ради сил Майдану Черкащини підписали декларацію про спільні вимоги та дії громадських організацій Черкащини під час позачергових виборів до Верховної Ради України 2014 року. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Вибори відбуваються за старим, недосконалим законом, і можуть призвести до повернення у парламент не лише колишніх депутатів, але і колишніх методів роботи. Саме тому громадськість висуває власні вимоги до кандидатів у народні депутати. Ми закликаємо політичні партії Черкащини не включати до виборчих списків та не висувати в одномандатних виборчих округах області кандидатів, які під час попередніх виборів порушували законодавство, здійснювали підкуп виборців. Або ж причетні до корупційних дій, відверто висловлювали антиукраїнську позицію та інше, – відзначила Вікторія Феофілова.

Для цього представники ГО вимагають оприлюднити список потенційних кандидатів в мажоритарних округах для громадського обговорення. Утриматися від брудних виборчих технологій. А також оприлюднити біографію та декларації про доходи.

– Треба контролювати кандидатів і займатися просвітництвом. Адже люди приходять на вибори, проте дуже часто не задумуються, як слід, за кого віддають голос, – наголосив Захар Колісніченко. – Прагнемо докласти максимум зусиль, щоб по завершенню виборів за Черкащину не довелося червоніти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x