Скажена куниця покусала черкасця, який гуляв з собакою

Скажена куниця покусала черкасця, який гуляв з собакою

Днями куниця вкусила людину. Це трапилось у районі вул.. Сурікова на полі, де черкасець вигулював свою собаку. Після проведення відповідних лабораторних аналізів стало відомо, що куниця була хвора на сказ.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськради.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини у м. Черкаси Василь Крук повідомив, що, з огляду на цей випадок, сьогодні відбулось засідання постійної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській міській раді під головуванням заступника міського голови Павла Карася.
На цій комісії було розглянуто питання про оголошення неблагополучною щодо сказу зону обмеження вул. Сурікова між ПАТ «Азот» та АПК «Маїс», залізничною колією вул. Пригородна (с. Хутори) та загрозливою зоною по сказу територію вул. Першотравнева, просп. Хіміків, а також прилеглі землі с. Хутори, територію ПАТ «Азот» та АПК «Маїс».
– Під час засідання комісія затвердила комплексний план заходів з локалізації та ліквідації осередку сказу тварин у м. Черкаси, – розповів Василь Павлович.

А також наголосив на необхідності обов’язкової вакцинації домашніх тварин від сказу.

– Особливо звертаюсь до власників котів та собак – не наражайте своє та здоров’я своїх улюбленців на смертельну небезпеку зараження сказом і заздалегідь вакцинуйте їх від цієї небезпечної хвороби. Тим паче, що ця процедура у державних закладах є безкоштовною й абсолютно нешкідливою для тварин. Тоді як для людини, яка вчасно не звернеться за медичною допомогою, укус зараженої на сказ тварини загрожує смертю. Хворий гине у страшних муках, оскільки сказ вражає нервову систему, – зауважує головний державний інспектор ветеринарної медицини у м. Черкаси.

За його словами, у Черкаській області та м. Черкаси регулярно фіксуються випадки сказу, які в основному пов’язані з укусами диких тварин з прилеглих лісових масивів. Найнебезпечнішим «резервуаром» хвороби на сказ є лисиця.

Для того, аби вакцинувати свого домашнього улюбленця від сказу, потрібно:
звернутись у міську державну лікарню ветеринарної медицини за адресою: вул. Леніна, 133. Заклад працює у будні з 8-00 до 17-00, у суботу – з 8-00 до 14-00. Про випадки підозри на сказ негайно повідомляйте за телефоном 45-45-22.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x