У Черкасах попрощалися з Євгенієм Подолянчуком

У Черкасах попрощалися з Євгенієм Подолянчуком

18 серпня 2014 року в Будинку офіцерів Черкас відбулося прощання з Євгенієм Подолянчуком, який загинув від осколочного поранення 14 вересня при захисті аеропорту в Донецьку, який обстрілювали терористи з «Граду». Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Народився Євгеній 1991 року, після закінчення школи обрав професію військового – навчався в Академії сухопутних військ у Львові, а потім проходив службу у 3-му полку спеціального призначення, що базується в м. Кіровоград. Відбув у зону АТО для захисту цілісності держави та боротьби з терористами у числі перших ще на початку бойових дій, і весь цей час боронив нас.

Провести героя в останню путь прибули голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Сушко, військове керівництво, побратими, рідні, колишні однокласники, друзі та близькі. Товариші по службі з болем і жалем згадували про те, що у них не стало справжнього друга, прекрасного командира у мирний час та надійного побратима під час виконання службових обов’язків в зоні АТО, готового прийти на допомогу будь-якої миті.

Його колишні однокласники, з якими закінчував школу №3 у Черкасах, згадують свого товариша як скромного, вихованого хлопця, який навчався дуже добре, але намагався не виділятися серед інших.

– Євгеній був дуже порядною людиною. Простий у стосунках. Енергійний, сміливий і відчайдушний. З ним було завжди цікаво, – згадують його побратими з громадської організації – пластового куреня ім. Ярослава Мудрого, де ще в юні роки хлопець проходив загартування і вчився певним військовим премудростям.

Саме таким – готовим стати на захист рідної землі, борцем і Патріотом з великої літери, справжнім українцем залишиться він у нашій пам’яті.

Валентина Михайлівна висловила співчуття та подякувала батькам і рідним за те, що виховали справжнього сина, героя, українця.
Голова облради Валентина Коваленко і заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Сушко передали матері відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» та Почесну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради, якими посмертно нагороджено мужнього офіцера.

Буде підготовлено документи для присвоєння Євгенію Петровичу Подолянчуку також чергового військового звання – капітан (посмертно).

За бажанням матері і рідних похоронено героя в селі Крутьки Чорнобаївського району, де проживає родина загиблого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x