Заступник міністра соцполітики побував на Черкащині

Заступник міністра соцполітики побував на Черкащині

На Черкащині з робочим візитом перебував заступник Міністра соціальної політики України Віктор Іванкевич. Спільно з членами правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття Романом Чернегою – головою Державної служби України з питань праці та Юрієм Кузовим – директором Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України – вони ознайомилися з роботою обласної служби зайнятості. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському ОЦЗ.

У рамках візиту відбулися зустрічі з головою обласної державної адміністрації Юрієм Ткаченком та керівниками структурних підрозділів Черкаської ОДА, міським головою Черкас Сергієм Одаричем та керівниками підприємств обласного центру. Делегація відвідала громадську організацію «Спілка батьків дітей-інвалідів оновлена» та «Центральний стадіон», Черкаську обласну організацію українського товариства сліпих, з якими тісно співпрацює служба зайнятості. Саме ці організації активно залучають до громадських робіт зареєстрованих безробітних. Така співпраця є економічно вигідною для роботодавців та незайнятих громадян, а результатом роботи є допомога людям, які потребують додаткового соціального захисту, турботи та уваги.

У Черкаському міському центрі зайнятості членам делегації презентували надання послуг населенню та роботодавцям, під час якого з гостями безпосередньо поспілкувалися представники роботодавців. Особлива увага була приділена проведенню громадських робіт. Директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко зазначив, що протягом півріччя до цих робіт по області було залучено 3730 осіб з числа безробітних. Серед іншого люди здійснювали супровід інвалідів по зору, виконували роботи по догляду за громадянами в закладах соціальної сфери, інформували населення про субсидії. 2,6 тис осіб після участі в громадських роботах та роботах тимчасового характеру були працевлаштовані.

Під час зустрічі обговорювалися й інші важливі питання: надання вакансій роботодавцями; подальше супроводження осіб, які отримали одноразово допомогу по безробіттю для організації власної справи; працевлаштування людей з інвалідністю; легалізація зайнятості. Ці завдання є нині надзвичайно актуальними й потребують оперативного та комплексного вирішення у тісній взаємодії органів влади, роботодавців та служби зайнятості.

Заступник міністра соцполітики побував на Черкащині

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x