З початку року в області усиновлено 41 осиротілу дитину

З початку року в області усиновлено 41 осиротілу дитину

Сьогодні на Черкащині проживає майже 207 тисяч дітей. Добре, коли дитина виховується у повній родині та має турботливих батьків. Але, на жаль, не до кожної дитини приходить щастя з її народженням. Є діти, які з різних причин не можуть виховуватися у своїй біологічній родині, це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. В області нараховується 2 362 дитини вказаної категорії. Завдяки системній роботі 2 128 дітей (91%) виховується сьогодні в сім’ях громадян, у нових родинах. Про це «Нову Добу» поінформували в ОДА.

Діти влаштовуються під опіку, передаються на виховання у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, але, безперечно, найкращим вирішенням долі посиротілої дитини є її усиновлення.
Враховуючи суспільну значущість усиновлення в Україні, починаючи з 2008 року, 30 вересня відзначається День усиновлення. Саме в знак визнання високої місії усиновителів держава невипадково відзначає День усиновлення у православний день Віри, Надії і Любові.

Щорічно в середньому 80 маленьких громадян області знаходять затишок у сім’ях усиновителів. Радісно відмітити, що усиновлювачами стають сімейні пари, які мають власних дітей.
Най цей час в області проживає 700 сімей, у яких виховується 783 усиновлені дитини. З початку 2014 року усиновлено 41 посиротілу дитину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x