На Драбівщині обмолотили посіви ранніх зернових на 885 гектарах

На Драбівщині обмолотили посіви ранніх зернових на 885 гектарах

У період жнив головним завданням є збирання вирощеного врожаю в короткі строки, вчасно і без втрат – бо не те, що в полі, а тільки те, що в коморі може бути гарантом економічної стабільності господарства та дозволить планувати не таку вже й далеку посівну озимих. Про це «Нова Доба» дізналася у Драбівській РДА.

Згідно з оперативними даними сільськогосподарських підприємств Драбівського району станом на 14 липня 2015 року посіви ранніх зернових скошено та обмолочено на 885 гектарах. На токи сільгоспвиробників усіх форм власності надійшло 3455,8 тонн зерна, з кожного гектара намолочують у середньому по 39 центнерів.

Найактивніше розпочали жнива ДП ДГ «Драбівське», ТОВ «Баришівська зернова компанія», ТОВ «Продсільпром». Вони ж мають і найвищу врожайність – 40 ц/га. Також, розпочато збір гороху, якого вже обмолотили 348 га при середній урожайності 30 ц/га. Жнивують наші сільгоспвиробники власною технікою. Збоїв у збиранні через поломки агрегатів не зафіксовано. Під час жнив будуть задіяні 106 зернозбиральних комбайни, в тому числі високопродуктивні іноземного виробництва 83 штук.
Цьогоріч, не завжди погодні умови сприяють важкій праці хліборобів, але, незважаючи на це, аграрії працюють на повну потугу, докладаючи максимум зусиль аби в оптимально – допустимий термін завершити обмолот ранніх зернових культур, щоб вагомішим був урожай.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x