Черкаські школярі власноруч пекли хліб у «Зерноленді»

Черкаські школярі власноруч пекли хліб у «Зерноленді»

12 липня вихованці навчально-оздоровчого табору «Еврика» побували на Чигиринщині. Діти відвідали славетні культурно-історичні місця та об’єкти – Холодний Яр, тисячолітній дуб Максима Залізняка, гетьманський став, Мотронинський монастир, Онуфрієве джерело, хутір Буда, малу батьківщину Максима Залізняка – село Івківці.
Черкаські школярі власноруч пекли хліб у «Зерноленді»
Найбільше школярів уразили відвідини етнографічного просвітницько-розважального комплексу «Зерноленд», що в Івківцях. Тут учні мали унікальну можливість долучитися до всіх етапів зародження хліба, взяли участь у різноманітних майстер-класах та пройшли півторагодинний квест, підіймаючись на Семидубову гору, де, за припущеннями, перепохований Богдан Хмельницький. Упродовж 6-годинної екскурсійної програми діти побували у самобутньому музеї, де зібрано експонати з села Івківці та навколишніх сіл, змолотили зерно та змололи борошно, власноруч випекли хрусткі хлібці та приготували куліш, постріляли з лука, виготовили папір, пограли в український більярд.

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та науки Черкаської ОДА.

Менше року тому давні українські традиції та забавки разом зі старовинними знаряддями праці зібрали на Черкащині у сільськогосподарському парку розваг «Зерноленд» історик Назар Лавріненко спільно з жителями села Івківці, а згодом організували атракцію. Пан Назар сам же провів живу екскурсію, де кожен учень, на відміну від звичайних музеїв, міг бачити експонати не під склом виставкових стендів, а на відкритих стелажах, доторкнутися до кожного експонату, відчувши дух старовини, пограти в ігри та молодечі розваги наших предків на лоні первозданної природи – це те, що додає людині справжньої сили, духовної та фізичної.
Черкаські школярі власноруч пекли хліб у «Зерноленді»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x