За добу черкащанам дозволяється виловити 3-5 кіло риби

За добу черкащанам дозволяється виловити 3-5 кіло риби

Настав час літніх відпусток, який потрібно використати для проведення активного відпочинку на лоні природи біля водоймищ.

У цей час особливо актуальною стає рибна ловля, тому Черкасирибоохорона нагадує, що громадянам потрібно дотримуватися Правил любительського та спортивного рибальства, а саме:

– п.4.1.1. на водоймах загального дозволяється рибна ловля з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом;

– п. 4.6. дозволяється одній особі вилов за одну добу на водоймах загального користування 3 кг риби, на водоймах закріплених за громадськими об”єднаннями, а також на тих, де впроваджене платне рибальство – 5 кг риби.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкасирибоохороні.

Відповідно до п. 3.15. Правил любительського та спортивного рибальства забороняється лов водних живих ресурсів:

– із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм;

– у підвідних і магістральних каналах, відводах рибогосподарських та меліоративних систем, в шлюзових каналах тощо;

– з незареєстрованих плавзасобів або таких, що не мають на корпусі чіткого реєстраційного номера (за винятком веслових
човнів);

– поблизу мостів, які охороняються, в межах режимних зон охорони;

– у радіусі 500 метрів навколо риборозплідних господарств;

– у водоймах риборозплідних і товарних рибних господарств;

– на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на яких дозволене любительське рибальство.

Попереджаємо, що при виявленні порушень вимог Правил любительського та спортивного рибальства винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Про всі випадки незаконного вилову водних біоресурсів просимо повідомляти на телефон гарячої лінії в робочий час з понеділка по четвер з 8.30 до 17.15, в п’ятницю з 8.30 до 16.00 на телефон (0472) 31-02-76, у неробочий час та святкові дні – на телефон (0472) 31-09-86.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x