Шкільні котельні Чорнобаївщини переводять на альтернативні види палива

Шкільні котельні Чорнобаївщини переводять на альтернативні види палива

13 липня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда разом із начальником відділу освіти райдержадміністрації Юрієм Волохом перевірив стан виконання в освітніх закладах району державної програми переходу з газу на альтернативні види палива та зустрівся з директорами навчальних закладів. З цією метою були оглянуті приміщення котелень, стан проведення капітального ремонту та виконання робіт по встановленню твердопаливних котлів в Староковрайській ЗОШ І-Ш ступенів та Лихолітському НВК. «Нова Доба» про це дізналася в Чорнобаївській РДА.

У Чорнобаївському районі на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України № 1014-р від 16.10.2014 «Про затвердження плану коротко- та середньострокових заходів щодо скорочення обсягу споживання природного газу на період до 2017 року» в освітніх закладах району тривають роботи щодо переведення котелень з опалення природним газом на альтернативні види палива. На ці цілі залучаються кошти районного, селищного та сільських бюджетів, гроші спонсорів. При підготовці закладів освіти району до нового 2015-2016 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, у відділі освіти створена комісія та розроблені і затверджені заходи.

Розроблено кошторисну документацію, яка проходить інвестиційну експертизу, на капітальний ремонт котелень Красенівського НВК (дитячий садок) і Франківського НВК із встановленням твердотопливних котлів, які вже завезені. Придбано також новий котел для Вереміївського НВК. Замінено теплотрасу до майстерні-гаражів Чорнобаївської ЗОШ №1 та гімназії. Кошти для проведення робіт виділені з районного бюджету та бюджетів сільських рад. Так, Староковрайська сільська рада надала субвенцію в розмірі 250 тис грн. Кошти для цих потреб надали також Лихолітська, Красенівська, Комінтернівська, Франківська, Вереміївська сільські ради та Чорнобаївська селищна рада. Завдяки спонсорській допомозі СТОВ «Лан» вдалось відремонтувати шкільну котельню в селі Лихоліти.
Розрахунки показують, що переведення опалення з природного газу на інші види палива та енергії дасть можливість значної економії бюджетних коштів; вкладені гроші мають окупитися вже за рік. В 11 загальноосвітніх закладах району тривають підготовчі роботи щодо заміни вікон на енергозберігаючі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x