В художньому музеї нова виставка – \”Текстильні візії\”

В художньому музеї нова виставка – \”Текстильні візії\”

15 жовтня 2014 року у обласному художньому музеї Черкаської обласної ради презентовано нову виставку – «Текстильні візії», де представлено роботи трьох мисткинь-черкащанок, які займаються виконанням картин і полотен художнім текстилем. \”Новій Добі\” повідомили про це в обласній раді.

Зокрема, Ірина Лупина презентує роботи, виконані в техніці арт-квілтінгу, визнаному в усьому світі найпопулярнішим напрямом текстильного дизайну.

Великий інтерес і попит на нього зумовлений поєднанням і розмаїттям можливостей техніки: використання різних видів тканин, шкіри, вишивки та гобелену, бісеру і металу, мушель та намистин – всього, що працює на втілення авторського задуму.

Головною ознакою художнього квілту є багатошаровість роботи. Шари з’єднуються між собою ручним чи машинним стьобанням, що створює виразну фактуру.

Роботи Лариси Шейх виконані в техніці клаптикового шиття та ручного стьобання.

Для своїх задумів використовує переважно бавовняні тканини. Намагається у своїй творчості відійти від традиційного клаптикового шиття, статичної повторюваності елементів до цікавих кольорових ефектів.Художній музей обласної ради відкрив виставку: «Текстильні візії» черкаських мисткинь

Ірина Піскун працює з нетрадиційними і маловживаними матеріалами. Зображення наноситься за допомогою друку на основу, що за своєю фактурою схожа на традиційну тканину для вишивки. А потім, відповідно до задуму, за допомогою вишивки бісером акцентуються деякі фрагменти зображення, що наглядно приваблює око глядачів.

Окрім того, роботи Ірини Піскун стійкі до зовнішніх впливів і можуть бути окрасою як інтер’єру, так і частково закритих приміщень.

Виставка діятиме впродовж місяця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x