В Іскреному люди борються за свій ставок

В Іскреному люди борються за свій ставок

Нещодавно на телеканал «Україна» надійшло звернення від громадської організації риболовів-любителів «Джерело» села Іскрене Шполянського району. У зверненні йдеться про те що у 2013 році рішенням Іскренської сільської ради було надано дозвіл на утворення громадської організації риболовів-любителів та передано на збереження, відновлення, примноження рибних запасів водоймища, яке знаходиться в межах населеного пункту (в центрі села Іскрене). Проте у березні 2014 року Черкаський господарський суд визнав рішення Іскренської сільської ради про надання дозволу на утворення громадської організації незаконним, і виніс рішення, що такий дозвіл повинна надавати райдержадміністрація. Але Іскренська сільська рада в свою чергу надала дозвіл на виготовлення технічної документації на ставок (всупереч тому, що така документація вже виготовлена і наявна в громадської організації «Джерело») підприємцю з м.Черкаси. Громада села ніколи не погодиться на те, щоб у селі господарювали чужі люди, і буде відстоювати своє законне право.

Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

До Шполянської райдержадміністрації в середу завітали працівники телеканалів «Україна» та «Рось», щоб отримати коментар від керівництва району і зясувати обставини ситуації центром якої стало водоймище села Іскрене.

– Влада району завжди перебуває на боці селян і зацікавлена в тому, щоб ставком користувалась сільська громада, – зазначає голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, – Але це повинно відбуватись в рамках закону. Райдержадміністрацією було розглянуто звернення та надано роз’яснення що громадську організацію риболовів-любителів «Джерело» ухвалою та постановою суду ніхто не ліквідовував, а також ніхто не забороняв її діяльності. Черкаський окружний адміністративний суд виніс постанову про скасування рішення Іскренської сільської ради, яка передала в користування ставок громадській організації, але на це як встановив суд не мала законного права. Тому ми порекомендували організації «Джерело» оформити документи згідно чинного законодавства. Тобто відповідно Земельного кодексу України (ст.122) орендодавцям водних об’єктів , що надаються у користування на умовах оренди в межах населених пунктів, є сільські, селищі та міські ради. Користування ставком на умовах оренди надається за наявності паспорта водного об’єкта. Щоб виготовити необхідну документацію, потрібно звернутись із заявою до Черкаської обласної державної адміністрації.

Районне керівництво зацікавлене в передачі в оренду вказаний водний об’єкт, так як це є додаткове джерело наповнення місцевого бюджету. А кошти на розвиток соціально-гуманітарної сфери населеного пункту зараз вкрай необхідні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x