Віряни Черкащини відмовляються від московських попів

Віряни Черкащини відмовляються від московських попів

Сайт Черкаської єпархії УПЦ (КП) повідомляє:
На Черкащині в Монастирищенському районі парафія Успіння Пресвятої Богородиці села Княжа Криниця з УПЦ Московського Патріархату перейшла під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. До об’єднання та утвердження Помісної Української Православної Церкви православну громаду села Княжа Криниця на чолі із настоятелем протоієреєм Володимиром Яворським надихнула любов до Батьківщини, до свого народу і українських воїнів, які ціною власного життя захищаютьУкраїну від російських окупантів.
Віряни Черкащини відмовляються від московських попів
1 листопада у Димитріївську Поминальну суботу митрополит Іоан із архіпастирським візитом відвідав Свято-Успенську парафію с. Княжа Криниця та звершив Божественну літургію, після якої відбулася панахида за всіх від віку спочилих християн, а особливо за воїнів, які загинули за волю та соборність України. Його Високопреосвященству співслужив настоятель парафії митрофорний протоієрей Володимир Яворський та священики Монастирищенського і Христинівського благочинь. По завершенні літургії митрополит Іоан звернувся до громади із повчальним словом, приділивши особливу увагу розвінчуванню неправдивої пропоганди Московської Патріархії проти Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Віряни Черкащини відмовляються від московських попів
А між іншим, не так давно, а саме 19 жовтня, біля храму Преображення Господнього в селі Білозіря Черкаського району відбулося протистояння між прихожанами церков московського патріархату та громадою села. Церква наразі знаходиться під юрисдикцією УПЦ Московського патріархату. Тоді громада села виступила з ініціативою перепідпорядкування парафії Київському Патріархату. Попередньо були зібрані підписи мешканців села, які виступили за перепідпорядкування та усунення протоієрея Василя Коваленка, який є чинним настоятелем цього храму вже багато років.
Віряни Черкащини відмовляються від московських попів
Ситуацію вдалося переломити представникам московського патріархату: вони привезли на свою підтримку вірян та священників з сусідньої Сміли.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x