Черкащина сплатила за 74 % спожитого газу

Черкащина сплатила за 74 % спожитого газу

Під час селекторної наради щодо розрахунків за спожитий газ, яка відбулася за участю представників правління НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Черкасигаз» та фахівців облдержадміністрації, відповідальних за цей напрямок, перший заступник голови ОДА Наталія Старікова повідомила, що з початку року теплопостачальними підприємствами області спожито 145,7 мільйонів кубів \”блакитного палива\” на суму майже 220,5 мільйонів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Із них наразі сплачено 120,1 мільйон гривень. Відтак, рівень розрахунків за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики у Черкаській області наразі становить 74 %. Причинами цього є неповернення державою теплопостачальним підприємствам різниці в тарифах, невідшкодована різниця в тарифах по бюджетним установам та неповний обсяг розрахунків споживачами.

Нині обласна активно працює над тим, аби зменшити наявний борг перед газопостачальними компаніями НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Черкасигаз».
– Незважаючи на всі наявні фінансові труднощі, Черкаська область одна з перших підключила опалення. Ми намагаємося зробити все від нас залежне для того, щоб попри високу ціну на газ у оселях і соціальних чи лікарняних закладах було тепло, – сказала Наталія Володимирівна та додала, що з метою економії газу та безперебійної подачі опалення здійснена модернізація низки котелень на території області, а ще – їх велика частина переведена на альтернативні види палива.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x