Водоканалівці проситимуть уряд відкласти введення нових норм

Водоканалівці проситимуть уряд відкласти введення нових норм

Черкаські водоканалівці нещодавно відвідали ХІІ Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE – 2014», що проходив 4-7 листопада у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Захід традиційно зібрав фахівців водопровідно-каналізаційного господарства. Водночас спеціалісти галузі, експерти, представники влади та науковці мали змогу взяти участь у Х Міжнародному конгресі «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства», який пройшов під егідою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

У межах водного форуму асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» провела засідання круглих столів, на яких фахівці галузі, громадські діячі, експерти, представники комерційних підприємств та влади обговорили ключові аспекти нормативного забезпечення сталого розвитку водопровідно-каналізаційного господарства України, важливі питання щодо тарифної політики та уповільнення процесу реалізації освоєння кредитів від ЄМБРР.

На засіданні робочої групи асоціації «Укрводоканалекологія» з питань якості питної води та стоків, головою якої є директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко, працювали над актуальними напрямами модернізації технологій водоочистки та оптимізації лабораторного контролю на підприємствах ВКГ.
Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Черкасиводоканал».

Зокрема, вивчали додаткові вимоги державних санітарних правил і норм, які передбачають контроль та дотримання гранично допустимих концентрацій за 11-ма показниками, вплив на їхню концентрацію. У резолюційному тексті учасники робочої групи з питань якості питної води та стоків звернулися до Мінрегіонбуду з проханням відкласти ухвалення цих норм до 2015 року та забезпечити належне фінансування урядових програм, які передбачають оснащення регіональних контрольно-відомчих лабораторій.

– Представники «Черкасиводоканалу» щороку беруть участь у цьому форумі, – повідомляє директор комунального підприємства Черкас Сергій Овчаренко. – Цьогоріч вдалося активно попрацювати на засіданнях Асоціації «Укрводоканалекологія», оглянути виставку найкращих зразків обладнання та матеріалів для роботи, що дає змогу фахівцям водно-каналізаційного господарства більш раціонально освоїти кошти для переоснащення та модернізації об’єктів.

Сергій Овчаренко вважає, що такі заходи потрібні, адже це унікальна можливість хоча б раз на рік поспілкуватися із водоканалівцями інших міст, обмінятися досвідом щодо поліпшення послуг водопостачання та водовідведення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x