На Черкащині подорожчало сало

На Черкащині подорожчало сало

Індекс споживчих цін у жовтні 2014 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 101,6 %.

На споживчому ринку у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,9%. Найбільш суттєво (на 11,2 % та 9,9 %) подорожчали сало та яйця. На 5,9–2 %зросли ціни на рис, овочі, хліб,м’ясо та м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, макаронні вироби. Водночас знизилися ціни на цукор та фрукти (на 6 % та 3,3 %).
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,6 %,зокрема на тютюнові вироби – на 2,9 %, алкогольні напої – на 1,8 %.

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні статистики в Черкаській області.
Одяг і взуття подорожчали на 1,7 %.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 1,6% відбулося головним чином за рахунокпідвищення цін на опалення та тверде паливо (на 11,1 % та 5,6 %).

Подорожчання у сфері охорони здоров’я на 1,8 % насамперед спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 2,8 %.
Зниження цін на транспорт у цілому на 1,4 % у першу чергу пов’язано зі здешевленням автомобілів на 2,4% та палива та мастил – на 2,2 %.
Зростання тарифів у сфері зв’язку на 0,9 % відбулося за рахунок підвищення абонентної плати за користування телефоном на 6,5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x