В області триває всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

В області триває всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

Сьогодні на прес-конференції заступник начальника управління ДАІ в Черкаській області Олег Ткаченко повідомив, що зараз проходить всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Цей захід започаткований ще із 2011 року. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Цілий комплекс заходів на території України, і зокрема Черкащини, стартував 10 листопада і триватиме до 16 листопада. Вони мають профілактичний характер щодо попередження травматизму серед водіїв і пішоходів. Основні заходи, що проводяться в рамках даної акції: «пішохід», «п’яний за кермом – злочинець», «безпечна швидкість» та «здай кров – врятуй життя».

На території Черкащина за 10-11 листопада проводився захід «зразковий пішохід». Тривала роз’яснювальна робота, роздавались браслети, які світяться у темний період доби.

12 листопада тривала акція, під час якої у місцях найчастіших автопригод із перевищенням швидкості роздавались листівки. Деякі керівники підприємств залюбки просили такі листівки для всіх своїх підлеглих.

Але найбільшу увагу слід приділяти саме дітям, тому що вони наше майбутнє. І дуже прикро, коли діти із-за своїх незнань правил дорожнього руху опиняються під колесами автомобілів. Отже, наше завдання разом із громадськістю, навчити, пояснити.

Цьому року за участю дітей сталося 87 автопригод, із яких 25 із вини дітей. Внаслідок цих пригод загинуло 12 дітей.

Звісно, що всі проведені заходи певним чином дають свої наслідки, покращують ситуацію, але зовсім анулювати всі порушення неможливо. Це залежить від самосвідомості людей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x