Корсунські лісівники з пожежами борються «Зливою»

Корсунські лісівники з пожежами борються «Зливою»

Інноваційні методи боротьби з пожежами застосовують у Корсунь-Шевченківському лісгоспі. Тут не тільки тримають у належному порядку спеціальну техніку, але й винаходять нову.

Вже другий рік допомагає гасити низові пожежі корсунським лісівникам пожежний модуль «Злива». Його презентували ще минулого року, але цієї весни він пройшов бойове хрещення. Зі своїм завданням упорався на відмінно.
Корсунські лісівники з пожежами борються «Зливою»
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
«Наша «Злива» спеціально розроблена для гасіння найнебезпечніших і найпоширеніших низових пожеж. Коли починають випалювати сільгоспугіддя, вогонь може перекинутися на лісові масиви. Тому наше завдання – не допустити це і вчасно його загасити», – розповів директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Цей пересувний причіпний пожежний модуль має ємність для води та мотопомпу. По боках модуля вмонтовані форсунки для розпилювання води на різну віддаль. За допомогою будь-якого транспорту цей модуль рухається вздовж краю пожежі і гасить полум’я.
Розробив цей механізм колишній директор лісгоспу Петро Гоголюк. Цього року за допомогою «Зливи» було вчасно локалізовано дві пожежі, що виникли внаслідок недбальства відпочивальників.
Корсунські лісівники з пожежами борються «Зливою»
Крім цього на протипожежній варті лісгоспу у повній готовності стоять 4 автомобілі, мотопомпи, лісопожежний модуль та бочка для забору води. У хвойних Яснозірському, Кумейківському, Виграївському лісництвах обладнано лісопожежні станції, на кожній із яких встановлено камери відеоспостереження. Ще одна, центральна ЛПС, діє при самому лісгоспі.

Корсунські лісівники вчасно провели ремонт та оновлення всіх технічних засобів, які використовуються для охорони лісів від пожеж. Сформовано добровільні пожежні дружини. Лісова охорона провела для них навчання з гасіння лісових пожеж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x